sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Mokkapaloja

Mokkapalat on varsinainen retroherkku! Kaiken lisäksi rakkalla lapsella on monta kutsumanimeä: mokkapalat, mokkaruudut, mokkaneliöt tai olenpa kuullut sitä kutsuttavan "piristykseksi" kuorrutteen päälle "piristeltävien" nonparellien vuoksi!

Löysin 80-luvulla tekemästäni reseptikirjastani mokkapalojen ohjeen, johon en ollut kirjoittanut pohjataikinan paistolämpöä. Se piti käydä vaklaamassa netistä.

Vatkasin kaksi kananmunaa ja kaksi desiä sokeria vaahdoksi. Lisäsin muna-sokerivaahtoon kahvikupillisen (niin ohjeessa sanottiin) luomukevytmaitoa sekä jauhot, joihin olin sekoittanut 2 tl leivinjauhetta ja 1 ruokalusikallisen kaakaojauhetta (van Houten). Lopuksi kaadoin taikinaan 150 g sulattettua voita. Muutama pyöräytys ja pohja oli valmis paistettavaksi (200 astetta ja noin 15 min).

Hieman jäähtyneen pohjan päälle levitetään tomusokerista (200 g), sulatetusta voista (4 rkl), vahvasta kahvista (4 rkl), kaakaojauheesta (1 rkl) ja vanilliinisokerista (2 tl) sekoitettu kuorrutus. Ja kaiken kruunaa nonparellit.

Mokkapalat on todellista herkkua. Miksipä ei olisi? Tuollainen sokeri- ja voimäärä vie kielen taatusti mennessään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti