lauantai 19. tammikuuta 2013

Maailman parasta makaronilaatikkoa, jos miestä on uskominen

Makaronilaatikko on joka kodin arki-iltojen ja ehkä muidenkin hetkien pelastus. Lapsiperheissä makaronilaatikolla lienee vankkumaton suosikkiasema ykkösenä ja miksipä ei olisi. Onhan se hyvää ja helppo lapioida suuhun. Valmistaminenkaan ei vaadi huippukokin taitoja.

Minun makaronilaatikkoni on miehen mielestä maanmainiota enkä käy väittämään vastaan.

Tällä kertaa tein suuren uunivuoallisen makaronilaatikkoa Myllyn Paras tummasta makaronista. Ruskistin  sekä poron- että naudanpaistijauhelihaa ja sipulikuutioita. Mausteeksi paistettuun  jauhelihaan lisäsin suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja currya. Ai, currya? Laitan aina currya paistettuun jauhelihaan, haittaaks se?
Makaronin ja jauhelihan lisäksi laatikkoon tarvitaan munamaitoa (= kananmunia ja maitoa) ja koko komeuden päälle paksu kerros emmentalraastetta.

Keitetyt makaronit ja jauheliha kerroksittain vuokaan, lopuksi munamaito ja juustoraaste. Uuniin noin kolmeksi vartiksi (200 astetta). Yksinkertaista, mutta totta: MAISTUIS VARMAAN SULLEKIN!
Ruskistettua jauhelihaa ja sipulia

Munamaitoa, jonka punaiset pilkut ovat paprikajauhetta

Keitettyä makaronia

Yy-kaa-koo: VALMIS

Annoskateutta?

1 kommentti:

  1. Jos M sanoo parhaaksi, niin se on totta. Kysy siltä, missä viipyy kultamitali makaronilaatikkokisan MM-voitosta.

    Minusta on tullut niin laiska (tiskaamaan), että nykyisin makaronilaatikkoon menee roonit raakana ja nestettä puolivälissä paistoa lisää. Ihan käypästä silläkin tavalla. Ens kerralla hurautan myös currya.

    VastaaPoista