sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Mehevä raparperipiirakka

Tämä raparperipiirakka on nimensä veroisesti todella mehevää ja kaiken lisäksi helppo tehdä.
Työkaveri toi suuren kauppakassillisen tuoreita raparperinvarsia ja sanoi, että saan pitää kaikki tai ottaa haluamani määrän. Otin jälkimmäisen vaihtoehdon, koska jos pakastan niitä, ne löytyvät ensi keväänä käyttämättöminä pakastimen pohjalta.

Siispä raparperipiirakan leivontaan.
Homma aloitetaan silppuamalla raparperinvarret sentin parin paloiksi ja pyörittelemällä niitä pienessä määrässä sokeria.

Seuraavaksi laitetaan 150 g voita sulamaan. Samanaikaisesti voi toisella kädellä rikkoa kaksi (2) munaa vatkauskulhoon ja lisätä 2 desiä sokeria joukkoon. Ennen kuin ryhdytään munien vatkaushommiin kannattaa sekoittaa 4½ desiä vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl vanilliinisokeria ja 1 tl kaardemummaa keskenään odottamaan seoksen lisäämistä muna-sokerivaahtoon.

Aiemmin sulatetun voin sekaan kaadetaan 1 1/4 dl maitoa ja se kaadetaan muna-sokerivaahtoon. Heti perään sekoitetaan taikinaan varovasti kuivat aineet.

Noin puolet taikinasta levitetään irtopohjavuoan pohjalle (pingotan pohjaan leivinpaperia ja voitelen reunat voilla), seuraavaksi suurin osa raparpereista, sitten lopputaikina ja päälle päätteeksi viimeiset raparperipalat.


Piirakka paistetaan 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

Tämä ei ole mikään hienostelupiirakka, vaan ihan tavallinen kesäpäivän kahvihetkeen sopiva raikas herkku. Etenkin vaniljakastikkeen kanssa.

1 kommentti:

  1. Melko epäselvästi kirjoitettu ohje, ainesosia täytyi etukäteen etsiä tekstin seasta hankalasti. Hyvältä näyttää piirakka ainakin kuvissa, toteutettavan ohjeen etsin kyllä mukavammin luettavasta blogista. Hauska idea erilaiseen reseptimuotoon, toteutuksena ei toimi. Muutenkaan ei ole kovin selkeä blogi.

    VastaaPoista