sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ristorante Gastone

Kävimme miehen kanssa illastamassa Helsingissä Korkeavuorenkadulla sijaitsevassa ravintola Gastonessa monen vuoden jälkeen.
Gastone ei ole koskaan pettänyt eikä tehnyt sitä tälläkään kertaa. Tupa oli täynnä, joka kertoo suosiosta ja mielestäni myös laadusta. Gastone kuuluu niiden harvojen ei-ketjuravintoloiden joukkoon ja se on erittäin hyvä asia.

Syksyinen ilta on pimeä!

Minä valitsin aluksi katkaraputartarin, jossa oli myös graavilohta, josta en kovin paljon perusta, mutta tässä alkupalassa se menetteli. Miehen lautasella tai oikeammin pannulla oli etanoita, joita minä en vapaaehtoisesti niele. En välittänyt edes kuvata niitä.

Vihreät kikkareet lautasella ovat avokadoa

Pääruuissa päädyimme molemmat lihaosastolle: minulle härän sisäfilettä (Filetto di toro ecologico nostrano) sitruunavoilla ja Gastonen frittiperunoilla.
Miehen lautasella oli harvinaisempaa herkkua: ylikypsää villisian niskaa (Collo di cinghiale stufato), joka oli kuulemma suussasulavaa. Ei pihvissäkään mitään moitittavaa ollut.

Sisäfilepihvi

Villisianniskaa
Pääruuan kanssa tarjoilija suositteli piemontelaista Camp du Rouss Barbera d'Asti DOC 2009, joka oli kuvauksen mukaisesti täyteläistä ja ryhdikästä, mutta lisään vielä, että se oli erinomaisen pehmeän makuista. Alunperin olimme itse valitsemassa Barbera d'Albaa samalta vuodelta, mutta emme tehneet ollenkaan huonoa kauppaa suositusviinissäkään.


Ravintola Gastone on takuuvarmaa vaihtoehto, kun haluaa hyvää ruokaa. Tunnelma on välitön ja palvelu ystävällisen mutkatonta. Hinta-laatusuhde ookoo. Arvosana on ysi plus (9+).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti