perjantai 2. kesäkuuta 2017

Gastro Pub Toripolliisi Oulusa

Minulla oli luokkakokkous Oulusa. Kirjotin ylioppilaaksi Limingan lukiosta vuonna 1977, siis jo nelikytä vuotta sitten. Aattele, se on ihmisen ikä sitte, mutta minkäs teet, kun oot vanaha.
Aikonaa meitä oli kakskytä tyttöä samalla luokalla. Yhen kerran aikasemmin ollaan kokkoonnuttu, silloin (1997) Limingasa, mutta nyt päätettiin Airin ja Letsan kansa, että Oulu on hyvä paikka.

Airi varas Toripolliisista meille pöyvän. Aluksi piti saaha kapinetti, mutta hautajaisseurue veti pitemmän korren. Ei mittää, hyvin mahuttiin istumaan pitkäsä pöyväsä ravintolan nurkasa. 
Tällä kertaa paikalle saapui kaikkiaan yheksän luokkakaveria, jotka kaikki näyttivät ihan entisenlaisilta. Myös meijän luokanvalavoja Tipu, biologian ope Marjatta, saksan/latinan ope Liisa ja kuvaamataijon ope Matti kävivät tervehtimäsä meitä. Tai me heitä.

Seuraavan kerraha me ollaanki jo liki kaheksankymmentä, jos yhtä pitkät välit näisä tappaamisisa pietään.

Gastro Pub Toripolliisi sijaittee Oulusa torin kuppeesa lekentaarisesa rakennuksesa, josa joskus ammoisina aikona oli ehkä vähä pahamaineinen torinreunuskuppila. Sittemmin samasa paikasa oli Ravintola Matala, josa Toripolliisin nykyset omistajatkin ovat olleet töisä.

Toripolliisi on saanu nimesä Oulun torilla vv. 1934-1979 toimineestä kolomesta toripolliisista, jotka ovat valavoneet alueen järjestystä.
Toripolliisi-patsas pönöttää Oulun kauppahallin eesä.


Kun aikanaan tuli ruuan aika, niin minä en kursaillut, vaan otin alkuruuaksi viheriää parsaa, parmankinkkua ja hollandaisekastiketta. Kuvan muistin ottaa vasta, kun olin jo iskenyt kiinni ruokaan. Siitä pahoittelut.


Ja pääruuaksi risottoa ja kampasimpukoita. Molemmat mun suosikkeja. Nam nam nam.


Oon joskus takavuosina käyny ravintola Matalassa eikä se ollu huono kokemus niinkuin ei ollu tämä Gastro Pub Toripolliisi -käyntikään. Laitan korvan taakse, jos vaikka jollakin reissulla kävis uuvestaan ihan ruuan takia.

Gastro Pub Toripolliisi saa multa kasin. Palavelu oli miehekästä, ruoka oli hyvvää, mutta miljööstä en ossaa sanua.

1 kommentti:

  1. Jotakuinkin samat arvostelut antaisin. Miljöölle voisivat tehdä jotain, mutta mitä.. Ainakin laittaa verhot pöytämme seinustalla olleeseen ikkunaan, joka oli takapihan asvaltin kanssa samassa tasossa ja avasi kaamean näkymän roskikselle.
    Ruokaan olin minäkin tyytyväinen. Etanat ja karitsa olivat hirmu maukkaita. Palvelusta en sano mitään. Tai no, ehkä hieman ronskinpuoleista. Muuten oli tosi mukavaa!

    VastaaPoista