sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Höppövoi

Lupailin blogin korkkauskirjoituksessa, että en julkaise täällä mitään tarkkoja reseptejä, mutta en voi vastustaa kiusausta kertoa höppövoista.
Nimi on kummallinen, mutta sen onkin keksinyt mieheni Markku. Vieläkö nimi tuntuu hassulle?

Kuuntelin taannoin autoradiosta Terveyden tukipilarit -ohjelmaa, jossa Paula Heinonen antaa oivallisia vinkkejä terveelliseen elämään ja mm. Juoppohullun päiväkirjan kirjoittanut Juha Vuorinen heittelee sekaan enemmän asiattomia huuliaan.
Kertoivat sitten oivallisesta levitteestä, joka syntyy kirnuvoista, oliiviöljystä, vedestä ja oman maun mukaisista mausteista.

Siispä osta paketti vihreässä kääreessä olevaa kirnuvoita (200 g) ja jätä se huoneenlämpöön pehmenemään. Siirrä liki löllö voi johonkin sopivaan astiaan, lisää saman verran oliiviöljyä (200 g eli vähän reilu 2 dl) ja vettä (myös se reilu 2 dl). Punnitse, jos olet niinkuin minä! Lopuksi mausteita tai yrttejä makusi mukaan. Minä olen käyttänyt erilaisia pippureita (puna-, viher- tai mustapippuria), mutta esimerkiksi tuore persilja sopii varmasti hyvin.

Sitten vaan sauvasekoitin kehiin ja surrurrur. Saattaa näyttää aluksi epätoivoiselle, mutta älä lannistu. Lopputulos on samettisen pehmeää massaa, jonka kaadat sopivaan säilytys- ja tarjoiluastiaan. Jääkaapissa massa saa kiinteämmän muodon, mutta on tosi levittyvää ja melkein niin hyvää, että siinä voisi uida.

3 kommenttia:

 1. Vietävän hyvältä kuulostaa. Huomenna menen kauppaan hakemaan kirnuvoita. Tämä sopii nykyhetkeen minulle kuin nenä päähän. Nam ja kiitos hyvästä vinkistä!
  Talvisin terkuin
  Terhi

  VastaaPoista
 2. No niin, johan aukeni väylät kommentointiin! Hienoa että sulla piisaa virtaa uuteen blogiin. Herkullisen kerrontasi lisäksi saamme nyt nauttia myös herkullisista ruoka- ja juomanautinnoistasi!
  Terveyden tukipilarit -ohjelma on huippu!! Höppövoita kokeilen ehdottomasti ja veikkaan, että Moppikin kokeilee...vai oliko se Suti :)

  VastaaPoista
 3. Höppövoi on tuoretta vaivaamatonta voita

  VastaaPoista