sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Pannukakkurulla sieni-juustotäytteellä

Isänpäivän tietämissä iäkäs isäni (paapa) ja alle 80-vuotias äitini (oululaisittain emäntä) olivat vierailulla täällä Etelä-Suomessa. He olivat syöneet päiväruoan sisareni luona, joten minun kontolleni jäi iltapalan loihtiminen. Pannukakkurulla on helppo ja nopea vaihtoehto, jonka voi täyttää lähes millä tahansa. Mutta millä sen täyttäisin tällä kertaa?

Paapalla on omat vankkumattomat mielipiteensä erilaisista ruoka-aineista ja esimerkiksi kalaa lukuunottamatta kaikki muut merenelävät eivät ole ihmisen ruokaa. Katkaravut ovat hänen mielestään toukkia, joten pannarirullaa ei siis voinut täyttää niillä. Tiedän, että hän pitää perusmetsäsienistä sienisalaattina, enkä ole kuullut, että kanttarellit olisivat päätyneet hänen inhokkilistalleen. Siispä kokeilemaan.

Tein täytteen pakastekanttarelleista (http://www.marjex.fi/), sipulista, tuoreesta persiljasta, juustoraasteesta ja mausteista. Jälkeenpäin harmittaa, että pitäydyin tiukasti ohjeessa enkä lisännyt joukkoon jotakin, jolla täytteestä olisi tullut enemmän massamainen - niinkuin esimerkiksi tuorejuustoa tai jotain.
Täyte oli irtonaista  ja rullaa leikatessa siivut eivät pysyneet koossa. Sieniä sai metsästää haarukalla suuhunsa ja syödä pannariviipaleet sellaisenaan.

Pannaritaikinaan laitan 6 dl punaista maitoa, 2½ dl vehnäjauhoja, vähän suolaa, pari puristettua valkosipulinkynttä, 3 munaa ja 50 g sulatettua voita. Uunissa (200C) noin puoli tuntia ja sitten vain täyte levylle ja rullailemaan.

Hyvää se oli - paapan mielestäkin.

1 kommentti:

  1. Joo, hyvin menee kantarellit. On monet muhennokset syöty. Nykyään isä ei jupise herkkusienistäkään :)

    VastaaPoista