sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Tiikerikakku

En ole leiponut tiikerikakkua miesmuistiin, mutta nyt sen tein.
Aivan ensin aloitan kuitenkin kakkuvuoasta, joka kuuluu leivontavarustukseeni. Olen evakuoinut sen äidiltäni enkä aio palauttaa, vaikka perikunta sitä joskus peräisikin :)
Lasinen kakkuvuoka on vanhempieni häälahja äitini tädiltä, ja tämähän tarkoittaa, että kapineella on ikää ruhtinaalliset 62 vuotta! Ja se on todella lasinen, mutta toki aikojen saatossa patinoitunut. Minusta se on paras kakkuvuoka ikinä.

Tiikerikakkuun tarvitaan voita (200 g), sokeria (2 dl), kananmunia (3 kpl), vehnäjauhoja (3 dl), leivinjauhetta (2 tl) , vanilliinisokeria (2 tl) sekä tiikerin raidoiksi pari ruokalusikallista kaakaojauhetta (van Houten) ja loraus kuohukermaa.

Lasinenkin kakkuvuoka on voideltava ja korppujauhotettava niinkuin muutkin vuoat.  Siispä aloitin siitä.
Seuraavaksi vaahdotin voin ja sokerin sähkövatkaimella, joka ei ole äidiltä opittu taito tai oppi. Voi ja sokeri tulisi vaahdottaa KÄSIN, mutta nykyisinä tekokynsiaikoina en moiseen ryhdy. Sori vaan.
Kun voi-sokerivaahto oli mielestäni riittävän kuohkeaa, lisäsin kananmunat yksitellen seokseen ja jokaisen munan jälkeen perusteellinen vatkaus päälle. Tulipahan munat vatkattua!
Lopuksi seokseen lisätään jauhoseos. Käytin tällä kertaa sataprosenttista täysjyvävehnäjauhoa (Sunnuntai), jonka jälkeenpäin arvelin vaikuttaneen kakun väriin.

Tiikerinraitoja varten taikinasta otetaan 1/3 -osa, johon sekoitetaan kaakaojauhe ja kermaloraus.
Kakkuvuoan pohjalle laitetaan ensin kerros vaaleaa perustaikinaa, sitten kaakaolla väritetty raitataikina ja päällimmäiseksi loput vaaleaa taikinaa.

175 astetta, 50-60 min ja lopputulos tässä:

2 kommenttia:

  1. Järisyttävän kaunis vuoka!! Miten ihmeessä uskallat käyttää sitä?? Mulla jo kädet tärisis pelkästä ajatuksesta, että pitäis särkemättä saada uuniin ja sieltä pois... Upea!!! Eikä tietysti kakunkaan ulkonäössä vikaa ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vuoan kanssa tarvitse hermoilla. Onhan muutenkin olemassa lasisia uuniastioita! Minustakin se on hieno.

      Poista