sunnuntai 25. elokuuta 2013

Broileripiirakka perjantai-illan ratoksi

Pyöräytin broileripiirakan perjantai-illan suolapalaksi. Käytin viitteellisenä reseptinä Valion Juusto&Viini -kirjasen broileri-juustopiiraan ohjetta, mutta kerrankin sävelsin suurimman osan itse - ihan omasta päästä!

Pohjan tekeminen on helppoa kuin heinänteko. 100 g pehmennyttä voita, 2 dl vehnäjauhoja ja vähän suolaa. Lopuksi joukkoon heitetään pari ruokalusikallista kylmää vettä. Keep it simple :)
Taputtelin taikinan piirasvuoan pohjalle. Tällä kertaa käytin suorakaiteen mallista vuokaa.

Ohjeen mukaan broilerinpalat ja valkosipulinkynnet pitäisi paistaa, mutta kun minulla sattui olemaan valmiiksi paistettua roiskua pakkasessa, sulatin sen ja silppusin sekaan kolme valkosipulinkynttä raakana. Samaan kuppiin meni ehkä neljännes isosta punaisesta paprikasta pilkottuna ja reilu pari desiä emmentalraastetta plus mustia oliiveja siivuina.
Levitin täytteen pohjan päälle ja viimeistelin komeuden purkillisella Mustapekka- ruokakermaa, johon olin sekoittanut kolme kananmunaa.

Perjantai-illan piirakka sai muhia uunissa (200C) noin 45 minuuttia ja tässä on tulos:1 kommentti:

  1. Ai, sinuako ei nypi voin ja jauhojen nyppiminen?? Mulla meinasi mennä hermo heti ekalla (ja viimeisellä) kerralla. Helpommallakin pääsee. Vaan ei voi moittia piirakan aineksia, ilta oli varmasti rattoisa syödessä!

    VastaaPoista