perjantai 18. lokakuuta 2013

Valkosuklaa-mustikkamuffinssit

Mestarisuperleipurisisareni teki pyynnöstäni minulle valkosuklaa-mustikkamuffinsseja (tai kuppikakkuja) työpaikalle vietäväksi. Tarjosin siellä nimittäin synttäripaakkelsit lokakuun alussa.

Työkaverit kiittivät kilvan herkullisia leivonnaisia ja ihmettelivät, että onpas siskoni varsinainen virtuoosi. Jakelin siinä samalla Kotona tehtyä -blogin osoitetta, että voivat käydä kuolaamassa kaikkia herkkuja siellä.
Minulle tehtyjen muffinssien kuorrutukset oli värjätty pyynnöstäni erivärisiksi. Oli keltaista, vihreää, sinistä, oranssia ja vaaleanpunaista. Valitettavasti minulla ei ole kuvaa niistä.

Muffinssit olivat niin hyviä, että rohkaistuin itsekin kokeilemaan onneani. Tein miniannoksen eli vain 8 kappaletta, johon tarvitaan  75 g voita, 1 dl sokeria, 1 kananmuna, 2 dl vehnäjauhoja, ½ rkl leivinjauhetta, 1 tl vanilliinisokeria, 1 dl kermaa, 50 g valkosuklaata ja vähän mustikoita.

Huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdotetaan. Kananmuna sekoitetaan joukkoon hyvin sekoittaen. Sen jälkeen kuivat aineet, kerma ja lopuksi suklaarouhe.

Taikina jaetaan muffinssivuokiin. Taikinan keskelle painetaan pieni kolo, johon marjat laitetaan. Lopuksi vielä kerros taikinaa marjojen päälle. Muffinsseja paistetaan noin 25 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

Kuorrutukseen tarvitaan 50 g notkeaa voita, 100 g maustamatonta tuorejuustoa ja puolisen desiä pöly- eli tomusokeria. Kuorrutemassa pursotetaan muffinssien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti