lauantai 1. marraskuuta 2014

Äijäpitsaa

Olemme hyvin usein perjantai-illat kotona, emme harrasta perjantaisin edes liikuntaa tai muita aktiviteettejä. (Raskaan) työviikon jälkeen on ruhtinaallista vain olla, katsoa televisioa ja syödä jotakin kivaa. Joskus sen kivan ruuan tai naposteltavan keksiminen on työlästä. Ei oikein jaksaisi ruveta mihinkään mittaviin ponnisteluhin eikä aina viitsi syödä kotipizzaakaan. Useimmiten keksimisnakki napsahtaa minulle, mutta lokakuisena perjantaina mies yllätti minut totaalisesti.
Jo aamulla hän ilmoitti, että hän huolehtii iltapalasta. Okei.

Työpäivän päätteeksi kävimme kaupassa ja hän keräsi määrätietoisesti tarveaineensa ostoskärryyn: ruispaloja, tonnikalaa, nyhtöpossua, juustoraastetta ja tuoretta basilikaa. Äijäpitsaan lisäksi tarvittavat ketsuppi, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit, valkosipuli ja oregano löytyivät jo kotoa.
Sitten ei muuta kuin hommiin.

Kokonaissuoritusaika alle puoli tuntia paistoineen kaikkineen. Ulkonäöllisestikin annoin miehelle sata pistettä, niin modernisti hän rennolla ranneliikkeellä repi basilikat uunituoreen äijäpitsan päälle.
Minun tehtäväksi jäi syöminen ja jälkien siivoaminen.

3 kommenttia:

  1. M:lle satasella kehuja minultakin! Miehet osaa, jos tahtoo. Tässä taisi kuitenkin olla pikku pointti myös antaa sinulle vapaailta keittiöstä. Jälkien siivoamisesta ajattelin ensin, etteihän tuosta voi tulla kummoisesti siivottavaa. Vaan sitten muistin joskus olleeni samassa roolissa kanssasi ja tajusin totuuden! Pääasia, että maistui teille molemmille.

    VastaaPoista
  2. PS. Unohtui mainita, että täytteiden kombinaatio osoittaa kehittynyttä taitoa ja ennakkoluulottomuutta myös kotikeittiössä :)

    VastaaPoista
  3. Mmmmm.. Possu ja tonnari kuulostaa eksoottiselta yhdistelmältä, mutta tosi herkullisennäköistä. :) Ei huono!

    VastaaPoista