sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Lasanen

Joskus iskee lasagnen himo ja tänään oli se päivä.
Lasagne on melkein yhtä helppoa kokattavaa kuin perinteinen makaronilaatikko, mutta lopputulos on tsiljoona kertaa parempaa. No, pitäähän siihen keitellä juustokastiketta, mutta silti se on helppoa kuin heinänteko.
400 g hyvää jauhelihaa ja yksi tai kaksi sipulia pieneksi hakattuna ruskistetaan, jonka jälkeen lisätään purkillinen tomaattimurskaa, maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Seos saa hautua varttitunnin ennen kuin lopuksi lisätään vielä basilikaa tai oreganoa, molempi parempi.
Sillä aikaa, kun jauhelihaseos muhii, tehdään juustokastike: ½ litraa maitoa, kunnon kokkare oikeaa voita, ½ desiä vehnäjauhoja - ja annetaan kiehua hiljalleen 5 minuuttia eli niin kauan, että kastike vähän sakenee. Lopuksi maustetaan suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä sekä päälle päätteeksi lisätään reilu 1½ desiä juustoraastetta. Kastikkeen pitää olla löysää.

Vuoan pohjalle ensin juustokastiketta, sitten jauhelihaa, seuraavaksi täysjyvälasaslevyjä. Toistetaan niin kauan kuin keitoksia riittää. Päällimmäiseksi tulee pastalevykerros, jonka päälle juustokastiketta ja runsaasti juustoraastetta.
200-asteisessa uunissa noin kolme varttia ja herkullinen italialaisperäinen pastaruoka on valmista nautittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti