torstai 26. toukokuuta 2011

Terälehdet ja Vanamo

Vietimme työpaikalla valmistujais- ja läksiäiskahvitteluhetken.
Toinen työkaveri on opiskellut merkonomiksi työn ohella ja urakka saa päätöksensä perjantaina 3.6.
Toinen työkaveri puolestaan teki rohkean ratkaisun sanomalla itsensä irti ja aikoo ottaa suunnan Pohjois-Savoon Kiuruveelle.
 Isoja asioita molemmat. Opiskelu vaatii oman osansa arjessa ja joskus pyhänäkin, mutta vanhan sananlaskun mukaan "ei oppi ojaan kaada" ja aikuisiän opinnoista voi sanoa "non scholae, sed vitae discimus".
Oravanpyörästä pois hyppääminen vaatii myös päättäväisyyttä ja etenkin oman itsensä kuuntelemista. Löysinpä tähänkin kohtaan sopivan aforismin: "Voiko olla turhempaa taakkaa kuin eilisen murheet. Joskus vain on jätettävä kaikki entinen, aloitettava alusta ja katsottava rohkeasti eteenpäin!"
 Tämän tekstin otsikko "Terälehdet ja Vanamo" johtuu siitä, että annoimme molemmille lahjaksi Kalevala Korun korut. Tuleva kiuruvetinen sai Terälehdet-kaulakorun ja merkonomi Vanamo-korvakorut sen vuoksi, että hänen toinen nimensä on Linnea. Vanamon latinankielinen nimi on Linnaea Borealis. Nokkelaa, eikö totta!

Ja kahvin kanssa oli iloinen-leipuri-sisareni loihtima kesäloma-aiheinen kakku http://kotonatehtya.blogspot.com/2011/05/laksiais-ja-valmistujaiskakku.html, jonka päälle oli taiteiltu Kiuruvesi-viitta ja toiselle kulmalle merkonomihattu.

1 kommentti:

  1. Viisaita sanoja, Helna. Todella viisaita ja aina ajankohtaisia meille kaikille. Lykkyä juhlan kohteena olleille ystävillesi!!

    VastaaPoista