sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Takataskussa ei ollut kolmea kruunua

Helsingissä on muutamia legendaarisia ravintoloita, jotka eivät killu trendilistojen kärkipäässä, mutta ovat silti suosittuja ja arvostettuja - ja mikä parasta, niissä saa hyvää ruokaa eikä palvelussakaan ole moitteen sijaa. Ennen kuin makumatka Kruununhakaan alkaa, kerron ne ravintolalegendat, jotka ovat mielestäni kokeilemisen arvoisia: Sea Horse eli Sikala Ullanlinnassa, Salve Hietalahdessa ja Solna Munkkivuoressa.

Krunikassa meitä kiinnosti Kolme Kruunua -niminen ravintola (http://www.kolmekruunua.fi/index.php), joka on miljööltään samankaltainen Sea Horsen kanssa. Emme tehneet pöytävarausta, vaan päätimme kokeilla onneamme ex tempore, joka osoittautui huonoksi ratkaisuksi. Lauantai-iltana klo 18 paikkeilla ravintolasali oli täynnä, joten ei auttanut muu kuin ottaa käyttöön vaihtoehto B.
Kolme Kruunua -ravintolaa vastapäätä on Bakfickan (http://www.bakfickan.fi/), jonne olimme yrittäneet saada pöytää joskus pikkujouluaikaan, mutta epäonnistuneet silloin yrityksessämme. Nyt kävi kuitenkin tuuri, kun marssimme sisään. Tilaa oli vaikka isommallekin seurueelle.

Bakfickanin alkupalat ovat tapastyylisiä pikkuannoksia, joita voi valita mieleisensä kolme (3) hintaan 9,90 euroa.
Minä valitsin tuoretta pinaattia ja pecorinoa, vuohenjuustoa ja kirsikkatomaatteja. Hyvää oli, mutta ei ollut moittimista pöytäseuran lohipastramissa  ja rapucrostineissakaan.

Pääruoaksi pöydässä valikoituivat niin nieriä, jättikatkiksen pyrstöt kuin Butifarra -tuoremakkara. Herkullista kaikki tyynni. Itse kaipasin lisäkkeeksi risottoa, tosin gambakset maistuivat mainiolta myös Caesar-salaatin kanssa. Kaikkea ei voi saada.

Kolme Kruunua jäi toistaiseksi kokematta, mutta ei naapurikaan huono ollut.

1 kommentti:

  1. Monesti tullee kaahattua mainittujen ravintoloiden ohi, mutta oikein hyvältä näytti listat. Bakfickanin oli lyhyt ja maukas ja Kolmen Kruunun aika lailla Salven oloinen. Oli varmasti hyvvää.

    VastaaPoista