sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Bar&Restaurant Boulevard Social

Lähipäivinä olevan syntymäpäiväni kunniaksi tai sen varjolla varasimme mieheni kanssa pöydän Helsingin Bulevardilla sijaitsevasta Bar & Restaurant Boulevard Socialista. Tein varauksen jo ties milloin, koska näihin hot spotteihin on tosi vaikea saada pöytää lyhyellä varoitusajalla.

Kaikilla aloilla huippunimiä tulee ja menee. Mielestäni tällä hetkellä kuumin nimi keittiömestareiden ja kokkien genressä on Tomi Björck. Hänen vilkkuvasilmäinen olemuksensa näkyy ja kuuluu siellä sun täällä, mutta ei kuitenkaan liiallisesti. Ainakaan toistaiseksi.

Olimme miettineet, miksihän ravintolan nimi on nimenomaan Boulevard Social. Pähkinä ratkesi hetimiten, kun astuimme sisään ja asetuimme pöytäämme.
Erittäin ystävällinen, mutta ei liian lipevä, tarjoilijaneitokainen kertoi oitis ravintolan ideasta: sosiaalisuus, joka tarkoittaa mm. kaikkien ruokien jakamista pöytäseurueen kesken.
Sosiaalisuus toteutuu ravintolan kohdalla myös tiiviisti sijoitetuista pöydistä ja siitä, että toiletteihin (miehet/naiset) mennään samasta "odotus"tilasta.

Lauantaisena illansuuna ravintola oli tupaten täynnä ja henkilökuntaa oli runsaasti. Minusta tuntui kuin olisi ollut ampiaispesässä, jossa en tosin koskaan ole ollut. Ympärillä kävi melkoinen kuhina  ja sali täyttyi puheensorinasta.
Valaistuksesta johtuen ottamani kuvat eivät anna välttämättä oikeutta annoksille, mutta jonkinlainen mielikuva silti välittyy.


Päästäksemme mahdollisimman hyvin perille ravintolan mainostamasta pohjoisafrikkalaisesta ja Välimeren ympäristön makuelämyksestä valitsimme Social Tasting -menun, joka sisältää yhdeksän (9) erilaista annosta. Luotimme kyytipoika-asioissa myös asiantuntijoihin eli otimme ruoka-annoksiin sopivan viinipaketin.

Aivan ensimmäiseksi pöytään tuli "Prawn cocktail Marocco", jossa oli katkarapujen lisäksi avokadoa ja tomatillo-salsaa.

Samanaikaisesti katkarapucocktailin kanssa tarjoiltiin myös "Mini lammasburger", jossa oli lisäksi tsazikia ja sipulihilloketta.
Minä olisin ehkä odottanut, että maistelumenun annokset tarjoillaan yksi kerrallaan, mutta täälläpä ei toimittukaan niin. Se vähän hiersi mieltä.

Lammasburgerin "sämpylä" oli rapsakka eikä pullainen
Kolmantena annoksena saimme nautittavaksi ankanmaksapateeta, timjami-kirsikkahilloa, kanelia, oliiviöljyä ja rapeaksi paistettua foccacia-leipää. Annoksen nimi oli hienosti "Javiers' foie pate".
Kylläpäs piti olla maukasta!

Ankanmaksapatee purkissa oikealla takana
Kolmen ensimmäisen annoksen kanssa tarjotiin italialaista chardonnayta, joka ei ollut kuulemma tammitynnyriä nähnytkään! Melko erikoista, koska itse ainakin aina liitän chardonnayhen tammisen täyteläisyyden. Oppia ikä kaikki!

Seuraaville kahdelle annokselle lasiin kaadettiin ranskalaista rosé-viiniä, joka oli varsin miellyttävä tuttavuus.
Ensiksi rosé-viinillä huuhdeltiin alas "Fried squid & lemon aioli" (mustekalaa, mustaa oliivia, maustettua makkaraa, sitruuna, persiljaa ja korianteria). Mustekalaa ja makkaraa samassa paketissa sai minut hieman mietteliääksi, mutta suutuntuma ja maku osoittautui todella loistavaksi.


Pork belly "Golden spices" ja couscous & tabbouleh -yhdistelmä oli minulle liki tajunnan räjäyttävä elämys. Possunkylkeä, maustettua omenaa, kanelia, hasselpähkinää ja siideria tabboulehilla oli maultaan sitä, mitä ehkä odotin Boulevard Socialissa saavani! Herkkua!

Possunkylkitötteröt, päällä omenaa
 
Couscous & tabbouleh
Nyt lähestyttiin jo maistelumenun loppusuoraa ja laseihin kaadettiin punaviiniä, jonka kotimaa ei ole piirtynyt muistikortille. Veikkaamme molemmat, että taisi olla espanjalaista, mutta saattoi olla muutakin. Hyvää se joka tapauksessa oli, sellaista kunnon lammasviiniä.

Lopuksi oli lampaan entrecote ja lampaan jalkaa!!!, fenkolisalaattia, minttua, tilli-fenkolipyrettä pohjalla ja päälle kaadettiin vielä lammaslientä. Miehen suosikki number one.Viimeisenä silauksena menussa oli itsetehtyä softista, jonka maku oli lauantai-iltana paahtovanukas sekä "Lemon pie Marrakesch" (sitruunarahkaa, marenkia, sablekakkua ja suolakaramellia). Viinipaketissa oli jälkiruoalle Moselin laaksossa tuotettu makea riesling. Utelin tarkempaa paikkakuntaa viinille, mutta valitettavasti sitä ei löytynyt. Tarjoilija totesi, että joku pientuottaja sieltä. Niinpä, siellä on pilvin pimein pientuottajia!

Nam!
Bar & Restaurant Boulevard Social oli miellyttävä kokemus, ei ihan täysi kymppi, mutta melkein. Palvelu oli ystävällistä, rentoa, mutta ehkä aavistuksen verran kiireistä. Uusi ruokalaji tuotiin pöytään ennen kuin oli ehtinyt lopettaa edellisen.
Pöytävaraus oli 2½ tunnille, mutta selvisimme 9-annoksisesta ruokailusta alle kahdessa (2) tunnissa!


Maistelumenusta voisi ajatella, että annokset ovat ihan minikokoisia, mutta tässä tapauksessa ei ollut niin. Annokset olivat sopivan kokoisia.

Se, että saatoin kertoa eksaktisti, mitä mikin annos sisälsi, johtuu siitä, että saimme pöytään menukortin, josta saattoi seurata mitä tuleman piti!!! Myös annosten nimet on kopioitu suoraan kortista, joten en vastaa mahdollisista oikeinkirjoitusvirheistä.

3 kommenttia:

  1. Yksi pieni tarkennus, kiitos: mitä tuo myslilautanen tekee ankanmaksapateekuvan vasemmassa reunassa? Muuten paikallistin kaikki nautinnot kuvista oikein. Ja kuolasin.

    VastaaPoista
  2. Aili Inkeli! Siinä oli kai sitä kamelia ... eiku kanelia ja ehkä muutakin maustetta murskattuna.

    VastaaPoista
  3. Ahaa... taas olen sivistyneempi kuin eilen :)

    VastaaPoista