maanantai 1. huhtikuuta 2013

HRC eli Hard Rock Cafe Helsinki


Hard Rock Cafe on teemaravintolaketju, jonka ovat aikoinaan perustaneet yhdysvaltalaiset Peter Morton ja Isaac Tigrett.
Pohjois-Amerikan alkuperäiskansa seminolit ostivat ravintolaketjun vuonna 2006 ja pääkonttori sijaitse tätä nykyä Floridassa. Seminolit on intiaaniheimo, jonka jäsenet asuvat pääosin Oklahomassa ja Floridassa. Amerikan mantereella ei saa puhua intiaaneista, vaan he ovat aina native people, alkuperäiskansa.
Ensimmäinen Hard Rock Cafe on avattu Lontooseen vuonna 1971. Suomeen avattiin Hard Rock Cafe lokakuussa 2012 ja se sijaitsee Helsingissä Aleksanterinkadulla - sisäänkäynti Stockan kelloa vastapäätä.

Me emme ole mitenkään erityisiä HRC-faneja niin, että kaikkialla maailmassa pitäisi säntäillä ja etsiä paikallinen Hard Rock Cafe. Koska kyseessä on amerikkalainen teemaravintolaketju, tyhmempikin ymmärtää sen tarkoittavan jenkkimättöä ja -ilmapiiriä.
Kokeiltu on silti: HRC Universal Studios (LA) on käyty kahdesti 1998 ja 2007, HRC Hollywood Boulevard  (LA) 1998, HRC Toronto 2006, HRC Louisville (Kentucky) 2009 ja HRC Washington DC 2009.

Toisena pääsiäispäivänä tuntui, että kaikenlaista kokkailua ja normipääsiäisruokaa on ollut ohjelmassa yllin kyllin - josko olisi jo jonkin muun aika.
Päätimme kokeilla onneamme ilman etukäteisvarausta ja onnistuihan se, vaikka ravintola olikin aika lailla täynnä. Jenkkityylinen ystävällisyys huokui heti alkumetreiltä eikä palvelun sujuvuudessa muutenkaan ollut moitteen sijaa.
Meille tarjoillut nuori mies puhui a) erittäin sujuvasti ameriikan murretta tai b) hän oli syntynyt englanninkieliseksi. Mies vitsailikin, että olisikohan pitänyt kysellä peruna- tai olutvaihtoehtoja. Olisiko tullut samaan tyyliin litania erilaisia pottuja ja olutmerkkejä kuin joskus ennen muinoin tuolla Hollywood Boulevardin HRC:ssa! Mission impossible. Oli vain valittava se, mikä tutuimmalle kuulosti (French fries ja Tecate)!

Tällä kertaa menimme hampurilaislinjalla. Mies päätyi Hickory BBQ Bacon Cheeseburgeriin ja minä S.O.B Burgeriin, jonka mukana tuli chipotle-kastiketta. Hampparin lisäksi minä tilasin paneroituja sipulirenkaita, mutta jaoin ne ystävällishenkisesti miehen kanssa.
Hampurilaisateria oli iso ja maukas muuten, mutta suolaton. Onneksi pöydässä oli suolapurkki, joka pelasti tilanteen. Liian suolan poistaminen on vaikeampaa kuin suolan lisääminen :)

Hickory BBQ Bacon Cheeseburger


S.O.B Burger

Sipulirenkaita, jos et tunnista

Poikkeuksellisesti pyysimme pihvin mediumina, joka ei ollut ollenkaan huono vaihtoehto. Itse paistan jauhelihan aina kypsäksi.

1 kommentti:

  1. Oho, onpa hyvännäköisiä hamppareita, pihvi varsinkin ja potut ja sipulirenkaat. Taisi tulla kaikki lueteltua.

    Jenkkilässä käydessäni v. 1997 ystäväni Nancyn pikkuveli oli just palannut Malesiasta työhommista ja toi HRC:n t-paitoja koko suvulle tuliaisiksi Kuala Lumpurista, Singaporesta, Hongkongista jne. Mulle osui Singaporen HRC:n paita. Jenkkiperhe oli aivan täpinöissään tämmöisistä tuliaisista! Minä taas en tajunnut ollenkaan t-paidan merkitystä ja annoin omani silloin 11-vuotiaalle kummipojalleni, joka ei tajunnut senkään vertaa. (Detroit Red Wingsin aito kiekko sen sijaan oli kova juttu!) No, ehkei se ollut kovin suuri moka loppujen lopuksi, vaan olishan se ollut hyvä yöpaitana käyttää kun oli aika isolle ihmiselle tarkotettu.

    VastaaPoista