torstai 18. huhtikuuta 2013

Uunijuusto

Suomalaisten perinneruokien kavalkadi jatkukoon!
Meillä ei ole lehmä poikinut, vaan minulla sattui olemaan pakastimessa Veijo Esso -farmariserkulta saatua terni- eli tennarimaitoa, joten ei muuta kuin uunijuuston tekoon mars.

Tämä on helppoa kuin heinänteko: ternimaito uunivuokaan, teelusikallinen suolaa perään ja 175-asteiseen uuniin tunniksi. Valmiin uunijuuston tunnistaa kauniisti paistuneesta pinnasta --- ja huoneeseen levinneestä herkullisesta tuoksusta.
Itse kukin nauttii uunijuustonsa niinkuin mieleisekseen kokee, mutta minä ripottelen annoksen päälle kanelia ja sokeria.

Kylläpäs piti olla hyvvvväää!


Vähänkö on upea paistos!

Noin 300 g annos uunijuustoa sisältää alle 14 g hiilihydraatteja
Ternimaito sisältää runsaasti vitamiineja ja hivenaineita. Sen proteiinipitoisuus on korkea (4,6%), joten se on oivallista karppaajan herkkua. Ternimaitovalmisteita käytetään korkean proteiinipitoisuuden takia aika yleisesti liikunnallisesta rääkistä palautumiseen.

3 kommenttia:

 1. Siis taaaas niiiin väääärin! Minä maalainen täällä kuolaan kun metropolissa herkutellaan uunijuustolla, jota en ole saanut ties kuinka moneen kymmeneen vuoteen. Missä se farmariserkku asuu? Käske kutsua minut kylään, kun lehmä on poikinut. Voin vaikka tiskata (yäk!) ternilitrasta!
  On muuten upean keltaista juustoa kuvissasi.

  VastaaPoista
 2. Veijo Essohan asuu Denniksessä eli Temmeksellä. Tiskaamispalkalla saattaisit saada vaikka koko pänikällisen :)
  Minunkin mielestä siitä tuli varsin keltaista, mutta hyvää se oli silti.

  VastaaPoista
 3. Siinon sillon palijon rasvaa, mitä keltasempi on! :)

  VastaaPoista