sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Helppo ja herkullinen lohipiirakka

Ikkunanpesupäivänä oli hieman kiireinen aikataulu, joten oli pakko keksiä joku helppo suolainen kahvileipä urakoitsijalle. 
Tämän helpompaa ei piirakan teko voi olla. Suhtauduin tietenkin epäillen valmistaikinaan, mutta tällä kertaa pelkoni osoittautui täydellisen turhaksi.


Myllyn Paras piirakkataikina suolaiseen leivontaan -paketin takapuolella on lohipiirakan ohje, jota minä tuunasin parsalla.

Taputtele sulanut taikina piirakkavuokaan. Minä tykkäsin paistaa piirakan pyöreässä vuoassa, koska parsoista sai siihen kivan kuvion.
Lisää taikinan päälle viipaloitu kylmäsavulohi. Minä käytin 200 g Jokisen eväät - kylmäsavulohta, joka oli pakattu Virossa! Siitä huolimatta ostin ja olen vielä hengissä.
Seuraavaksi voit ripotella juustoraasteen (1,5 dl) lohen päälle. Varsinaisen kuorrutteen valmistat kahdesta kananmunasta, purkillisesta ranskankermaa (ohjeessa sanotaan muuta, mutta turhaahan se jämä jäisi seisomaan jääkaappiin!) ja 100 grammasta tuorejuustoa. Minä käytin Valion paprika-chili tuorejuustoa. 
Lopuksi taiteilet päälle paprikasiivuja ja parsaa niinkuin minä tein.
Pakkauksen ohjeessa käsketään tehdä lohiruusukkeita päälle, mutta katin kontit.


Lopputulos oli kaunis ja todella herkullinen. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki.


2 kommenttia:

  1. Uutta päivitystä ootellessa kommentoin vanhaa. Sain ohjeistuksena samaan valmistaikinaan esipaistaa sitä. VIRHE! Täytteet lipsuivat leikatessa irti pohjasta ja läpimitta kutistui turkasesti, kun ei mulla ollut herneitä painoksi. Sitä ei kuulemma olis pitänyt tapahtua oli herneitä tai ei. Toisella kerralla tein just niinku sinäkin eli törtteet suoraan taikinan päälle, ja tuli tosi hyvää kaikin puolin!

    VastaaPoista