sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kukkakaalimuusi

Suosikkiohjelmiini lukeutuu mm. amerikkalainen Biggest Loser eli Läskiohjelma niinkuin me olemme sen nimenneet. Tämän kesän aikana jonkin jakson valmentajan vinkissä suositeltiin kukkakaalimuusia korvaamaan perinteinen perunamuusi. Väitettiin, että on terveydellisesti huomattavasti pottumuusia parempi vaihtoehto. Se on myös nykyhetken mukaisesti karppausruokaa.
Ei kai kukkakaalimuusi mikään uusi innovaatio ole, mutta minulle ennenkokeilematon - ja maistamatonkin kyllä.

Kukkakaalimuusin valmistaminen ei vaadi huippukokin taitoja, siispä toimeen.
Pilkoin 3 litran kattilan täyteen kukkakaalta, sillä meitä oli kolme syömämiestä enkä tiennyt kuinka pieneen kasaan aines painuu keitettäessä ja saati - muusatessa.
Keitin kaalinpalat suolattomassa vedessä kypsiksi ja kaadoin veden pois. Sen jälkeen lisäsin suolaa, valkopippuria, puristettua valkosipulia ja kunnon viipaleen voita. Mausteita kannattaa aina lisätä maltillisesti, sillä niitä on helpompi lisätä kuin ottaa pois.
Surruutin kukkakaalit muusimaiseksi sauvasekoittimella ja lisäsin lopuksi vielä lorauksen kuohukermaa sekä kourallisen juustoraastetta, jossa on myös suolaa (vrt. maustaminen)

Massasta tuli aavistuksen verran löysää, mutta ei kuitenkaan liian vetelää. Ja muusia oli lopulta ehkä reilu litra!

Kukkakaalimuusi oli onnistunut kokeilu ja sai koko pöytäkunnalta suosionosoitukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti