sunnuntai 28. elokuuta 2011

Ravintola Origo Hangossa

Teimme elokuisena lauantaina päiväretken manner-Suomen eteläsimpään kaupunkiin Hankoon. Menomatkalla poikkesimme Degerbyssä "juu-juu-juustossa löytyy" Kisun kyläkaupassa jätskillä ja Snappertunassa Raaseporin linnanraunioilla.
Hangossa meillä ei ollut mitään erityistä kohdetta, johon olisimme halunneet tutustua ja kun vihdoin sinne rantauduimme, olikin jo myöhäinen lounasaika. Olemme käyneet Hangossa joskus 15 vuotta sitten ja meillä oli muistikuva makasiiniravintoloista sataman tuntumassa. Muistikuva ei pettänyt.

Hangon Itäsataman makasiineissa on ravintola toisensa vieressä. Päätimme, että emme mene ensimmäisestä ovesta sisään, mutta loppujen lopuksi löysimme itsemme makasiinirivin ensimmäisestä eli ravintola Origosta http://www.restaurant-origo.com/. Rakennuksen kivijalassa sijaitsevan ravintolan tunnelma oli rauhallinen. Kivijalan koloissa paloi kymmenittäin kynttilöitä, joka loi osaltaan mukavaa tunnelmaa.

Pöytäkunnassamme muut nauttivat alkuruoaksi katajamarinoitua riimipeuraa ja minä puolestani valitsin kermaista maa-artisokka-jokirapukeittoa. Esillepano oli kaunis ja makukin oli huumaava.

Pääruoan kohdallakin minä erotuin muusta seurueesta: Bovikin luomukaritsaa kahdella tavalla, kun taas muilla oli miedosti savustettua nieriää.
Pöydässä kehkeytyi keskustelu nieriän asuinsijoista. Saako sitä etelän lämpimistä vesistä vai onko sitä vain Lapin vesistöissä? Koska yhteisymmärrykseen ei siinä vaiheessa päästy, päätimme tiedustella tarjoilijalta nyt syötävän nieriän kotikulmia. Vastaukseksi saimme, että lähivesiltä tulee! "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa".

Tarjoilija teki oma-aloitteisesti tarkistuskierroksen, jonka tuloksena paljastui, että "lähivesi" olikin Islanti!!! Tuumasimme, että Inarinjärvikin olisi ollut enemmän lähivesi, mutta hyvää se nieriä oli siitä huolimatta.


Minä nautin päälle päätteeksi omena-kaurapaistoksen ja kupillisen (tai kaksi) mustaa kahvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti