sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Lauantai-illan huumaa

Alkaneen syyskuun aikana tuskin näen miestäni kotosalla. Arkityöpäiviä kertyy tässä kuussa alle 10, mutta sen sijaan onkin viikonloppukeikkaa sinne sun tänne plus koulutusviikkoja ympäri Eurooppaa. Ja väliin mahtuu tietenkin yksi kilpailumatkakin. Hän on siis todellinen asuntosäästäjä.
Saattaapi olla, että kun syyskuun lopussa taas tapaamme, esittelemme itsemme toisillemme :D

Ensimmäisen viikonlopun hän kävi kotoa käsin töissä, joten lupasin loihtia "herkutteluiltapalan kahdelle" lauantai-illaksi. En tiedä, mistä sain päähäni vohvelit suolaisilla täytteillä, mutta niitä tein.

Ensin piti tarkistaa, että minulla on vielä vohvelirauta. Olisinhan voinut heittää sillä vaikka vesilintua tai myydä sen eniten tarjoavalle. Kapine löytyi kuin löytyikin kaapin perältä.

Vohvelitaikinan ohjeessa lukee, että se on Helin ohje eli siskoni on sen joskus minulle sanellut. Tein taikinan (4 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 dl luomukevytmaitoa, 3 dl hanavettä) turpoamaan ehkä noin tunniksi etukäteen ja juuri ennen paistamista lisäsin 100 g sulatettua voita sekaan.
Taikinasta tulee kymmenkunta valmista vohvelia.


Valmistin kahta erilaista suolaista täytettä.
Toiseen silppusin kohtuullisen määrän katkarapuja, keitettyä kananmunaa ja tilliä. Mausteeksi puolen sitruunan mehu ja sitruunapippuria. Tahnamaiseksi sain sen ranskankermalla ja herkkumajoneesilla.
Lopputulos oli niin makoisa, että sitä olisi voinut syödä siltään.


Toinen täyte syntyi paistetuista kantarelleista, sipulista ja persiljasilpusta. Mausteeksi suolaa, valkopippuria ja paprikajauhettakin. Lopullinen rakenne luotiin taas ranskankermalla ja nokareella majoneesia.


Sain kymmenen pistettä ja papukaijamerkin :)

3 kommenttia:

  1. Toivottavasti asuntosäästäjäsi antoi pisteiden lisäksi myös mojovan pusun tuommoisen hemmottelun saatuaan! Herkkua! Mutta kerropa, mitä majoneesia käytät? Tarvitsen sitä tosi harvoin, mutta silloin kun olen tarvinnut, olen aina pettynyt ostamaani.

    VastaaPoista
  2. Ostin Kavlin herkkumajoneesia(420 g purkki). Valitettavasti on todettava, ettei tullut pusua, mutta kiitosta sateli kyllä.

    VastaaPoista
  3. Nam nam, voffelit ovat vaan niin hyvejä, suolaisellakin täytteellä!

    Pirkka kevytmajoneesi on hinta-laatusuhteeltaan suositeltavaa! Se on jopa laktoositonta :) Hellman'sin majoneesit ovat myös herkullisia, mutta italialainen Gaio (en muista tarkkaan nimeä, koska en ole aikoihin ostanut) on kyllä herkullisinta. Heti itsetehdyn majoneesin jälkeen ;)

    VastaaPoista