lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pitkäperjantain ateria

Vietämme pääsiäistä kahdestaan kotona, mutta se ei vaikuta millään tapaa ruokaan tai juomaan liittyviin satsauksiin.
On oikeastaan aivan ihana suunnitella koko  ateria meille kahdelle, valmistaa se ja päälle päätteeksi nauttia onnistuneesta lopputuloksesta.

Alkuruokana oli vihreää parsaa, parmankinkkua ja hollandaise-kastiketta. Sisko korkkasi parsakauden jo viikko sitten, mutta minulla sesongin avaus venyi pääsiäiseen asti. Kevään ensimmäiset parsat ovat niin makoisia, ettei niitä voi vastustaa.
Jonkin aika sitten Maikkarin aamu-tv:ssä Pekka Terävä valmisti vihreää parsaa ja totesi, että sitä ei tarvitse edes  keittää, vaan pelkkä pannulla kypsentäminen riittää. Minä kyllä kiehautin parsatankoja parisen minuuttia ja sillä selvä. Kaveriksi lautaselle parmankinkkua ja aimo loraus pussi-Hollandaisea voihin valmistettuna.

Alkuruoan kanssa nautimme Anna Codorníu -cavaa, jota sitäkin suositeltiin edellä mainitussa aamutv-ohjelmassa. Parsa vaatii hapokkaan ja runsaan hedelmäisen viinin , johon tarkoitukseen kyseinen cava on loistava valinta.

Pitkäperjantai-päivällisen pääruokana oli härän sisäfilepihvi, juurespataa ja punaviinikastiketta (sekin pussista!).
Lähistön K-Supermarketissa on hyvä liha- ja kalatiski, jota tulee hyödynnettyä kiusallisen vähän. Naapurin S-ryhmän kaupasta saa myös lihaa ja kalaa palvelutiskistä, mutta ote ei ole niin ammattimainen kuin tässä keskolaisessa kaupassa.

Paistoin pihvejä pari minuuttia per puoli, lisäsin paistetulle pinnalle suolaa ja mustapippuria ja käärin lihat folioon. Sen jälkeen ne pääsivät juurespadan kaveriksi uuniin siksi kunnes pata olisi valmista.

Juurespataan viipaloin bataattia, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja sipulia. Juuresten lisäksi silppusin pataan tuoretta timjamia ja persiljaa. Haudutusaineeksi tuli 4 dl kasvislientä. 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Juurespadasta ei tule tällä reseptillä kiinteää massaa, koska siitä puuttuu perunan tärkkelys, mutta eipä se meillä menoa haitannut. Makukin oli mainio.


Pääsiäisen kunniaksi jälkiruokana oli mämmiä sokerilla ja kuohukermalla. On se hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti