maanantai 28. toukokuuta 2012

Lämpimät leivät

Vapunjälkeisenä perjantai-iltana mietin, että mitähän sitä keksisi iltapalaksi? En tiedä, minkä älynväläyksen koin, mutta mieleeni poksahti ikivanha juttu: lämpimät leivät!
Pakastimesta löytyi juuri sopivia aarteita lämpimiin leipiin: valmiiksi paistettua jauhelihaa, jonka seassa näytti olevan chiliä, paistettuja broilerin filesuikaleita tuhdisti currylla maustettuna ja vielä naudanpaistisuikaleita samoin tulisesti maustettuna. Olisinko joskus tehnyt fajitaksia ja täytteitä oli jäänyt yli, mene ja tiedä, mutta nyt niille löytyi käyttöä.

Sivelin paahtoleivät tuorejuustolla, levitin täytteet leiville, sitten paprikarenkaat, mustia oliiveja, pizzamaustetta ja lopuksi juustoraastetta päälle. Uunissa (ehkä 225C) kymmenisen minuuttia ja se oli siinä.

1 kommentti:

  1. Lämppäreissä on nostalgiaa! Ja tästäpä sain minäkin yllykkeen pikkuiltapalaksi juuri nyt. Tosin ainekset on huomattavasti rupusemmat ja lämmittimenä toimi mikrouuni. Sun leivät on oikeeta luksusmallia.
    Miten sitä ei pienille, pakastetuille ruuanjämille ole tullut ajatelleeksi näin hyvää käyttöä?! Kiitos Helna vinkistä/muistutuksesta.

    VastaaPoista