maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen jälkiruokia, mutta mämmi unohtui kuvata!

Vuoden 2013 pääsiäisen päivittäiset menut olivat seuraavanlaiset:
  • PITKÄPERJANTAI
    • paistettua kampasimpukkaa ja marinoitua fenkolipunasipulilisäkettä
    • karitsankyljyksiä ja bataattisosetta
    • valkosuklaamoussea
Valkosuklaamousse
Alunperin bongasin moussen ohjeen Yhteishyvän välissä olleesta ruokalehtisestä, jossa sen nimenä on mokkavalkosuklaamousse. Minä en ostanut mokoman takia pikakahvijauhetta, vaan päätin tehdä pelkkää valkosuklaamussukkaa ja sekoittaa siihen taloussuklaamuruja.
Kaikki meni hyvin siihen saakka, kun rupesin pursottamaan vaahtoa annosmaljaan. Se olisi tursunnut varmaan tosi loistavasti pursottimesta, jos en olisi tunkenut niitä suklaamuruja valmiiksi massan sekaan. Suutin tukossa! Ei auttanut muu kuin ottaa pursottimen suukappale pois ja tuutata koko komeus kuppiin sen kummemmitta hienosteluja! Hyvää se oli silti.

  • LANKALAUANTAI
    • häränliha-, poronpaisti- ja possucarpaccioa sekä marinoitua fenkolipunasipulilisäkettä (ei edellisenpäiväistä)
    • paistettua siikaa, Lapin puikuloita ja kermaviilikastiketta
    • pannacottaa tyrnikastikkeella
Pannacotta tyrnikastikkeella
Olen ollut aina hieman epäileväinen pannacottan, paahtovanukkaan tai crème brûléen tekemiseen kotioloissa. Olen kyllä muistaakseni joskus tehnytkin paahtovanukasta, mutta ehkä näiden vaikeusaste yleisesti nostaa riman niin korkealle, että epäilen siksi niiden onnistumista.
Mutta pannacottahan on maailman yksinkertaisin jälkiruoka. Nimensä mukaisesti keitettyä kermaa: panna cotta!
Keitettyyn kermaan sekoitetaan sokeria ja vanilliinisokeria sekä kermamassan halutun kiinteyden mukaan liivatetta. Minä laitoin kolme (3) levyä liivatetta kolmeen (3) desiin kermaa, joka oli hieman liian paljon. Pannacottaa olisi voinut syödä haarukalla ja veitsellä!
Jälkiruoan kruunuksi kiehautin viimeisistä pakastintyrneistä kastikkeen ja herkku oli valmis. Tyrnit olivat muuten kotoisin Temmekseltä.

  • PÄÄSIÄISSUNNUNTAI
    • suppilovahverokeittoa ja luomuruisleipää
    • poronpaistia pekonikääreessä, valkosipuliperunoita, parsakaalta ja kermakastiketta
    • mämmiä, sokeria ja kermaa
Mämmistä ei ole kuvaa, vaikka pitäisi olla. Ostin Kymppimämmin luomuversion lähikaupastamme, mutta se ei ollut oikein maukasta. Vähän kitkerää.

Korvaan mämmin kuvan aiheeseen liittyvällä vitsillä:

Mummo meni Stockmannin tavaratalon hissiin.
Seuraavassa kerroksessa hissiin tuli hieno nainen.
Mummo nuuhkaisi, johon hieno nainen vastasi: "Chanel 250 euroa".
Seuraavassa kerroksessa hissiin tuli toinen hieno rouva ja taas mummo nuuhkaisi.
Hieno rouva totesi: "Dior 300 euroa".
Poistuessaan seuraavassa kerroksessa hissistä mummo pieraisi ja sanoi:
"Kymppimämmi 2,50 euroa".

2 kommenttia:

  1. Kyllä sun mahtavien pääsiäiskokkailujen lopuksi sallitaan vähän rustiikkisempi valkosuklaamussukka, pitää se pikkunen "pyllähtäminen" sallia kaiken uurastuksen jälkeen!
    Ja tuo loppuvitsi uppoaa meikäläisen huumoriin täpöllä, jessus....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili Inkeli, sinun naurunremakasta olikin puhetta täällä päässä lankaa ;-D, kun tällaisia loppukevennyksiä kirjoittaa.

      Poista