Syksyisiin ruokaratkaisuihin kuuluu myös täytetyt kesäkurpitsat tai paprikat. Tällä kertaa päädyin zucchineihin, koska kaupasta löytyi pulleita vihreitä ja keltaisia kesäkurpitsoja. Olisi siellä ollut varmasti paprikoitakin.
Halkaisin kurpitsat ja leikkasin jokaisen puolikkaan pohjasta vielä ohuen siivun pois niin, että ne pysyvät paremmin aloillaan eikä täyte valu sinne sun tänne.
Seuraavaksi koversin kurpitsanpuolikkaat veneiksi eli höttöistä sisustaa pois. Ennen kuin rupesin väsäämään täytettä, ripottelin hippusellisen suolaa kasviksille.
Täyte oli hyvin perinteinen: jauhelihaa, paprikanjämät, sipulia, vähän kurpitsan sisushöttöä, mausteita ja siinä se. Sitten täyte veneisiin, päälle juustoraastetta ja uuniin ehkä reiluksi puoleksi tunniksi (+200C).
Oikein maukkaita iltapalaksi ja käsittääkseni ihan karppauskelpoista evästä.
Näin saa kesäkurpitsoihinkin jotakin makua. Nuorena likkana jaksoin monestikin väsätä ihan vain itselleni täytettyjä paprikoita. Miten ne ovatkin unohtuneet ruokalistaltani!? Heti kohta pitää tehdä ja monta.
VastaaPoista