tiistai 3. heinäkuuta 2012

Tomaattisipulisalaatti


Tomaattisipulisalaatti on ehdoton kesäherkku, jota ei tehdä talvella.
Se vaatii tuoreet kotimaiset tomaatit ja uudenuutukaista sipulia, joten sitä on turhaa rakennella Epsanjasta lentäneistä tomaateista ja kuivakuorisista pussisipuleista. No way.

Tomaattisipulisalaattiin tarvitaan sen nimen mukaisesti
  • tomaatteja, joista poistetaan napa terävällä veitsenkärjellä
  • sipulia, josta käytetään myös vihreää varsiosaa
  • suolaa
  • sokeria.
Tomaattiviipaleet, sipulisilppu, ripaus suolaa ja sokeria ladotaan kerroksittain laakeaan tarjoiluastiaan ja se on siinä.
Maistuu uusien perunoiden, kermaisen voikastikkeen, keitetyn kukkakaalin ja sillin kanssa jumalaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti