sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Helenan marjapiirakka

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: marjapiirakka, kermaviilipiirakka, mummon marjapiirakka jne.
Minun reseptikirjassa tämän piirakan nimi on jostakin syystä raparperipiirakka, vaikka leivon tätä piirakkaa tuosta raaaka-aineesta tuskin koskaan. Siksipä se onkin nyt Helenan marjapiirakka.
Alkuperäinen ohje on kirjoitettu jollekin kassakoneen kuittipaperille, joka on sittemmin liimattu kirjaan.


Ohjeessa näyttää lukevan, että 100 g margariiniä, mutta minä en kissanrasvaa leivonnassa käytä.

Aitoa voita vatkataan vaahdoksi sokerin kanssa, jonka jälkeen lisätään muna ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Massa levitetään mieleisen piirakkavuoan pohjalle ja reinoillekin, jos siltä tuntuu.
Pohjan päälle marjoja oman maun mukaan. Minä laitoin tällä kertaa vadelmia ja mustikoita eli tämä nyt niinkuin kuningatarpiirakka. Kaiken kukkuraksi päälle kaadetaan kermaviili, johon on sekoitettu sokeria ja yksi kananmuna.


200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia ja yksinkertainen kahviherkku on valmista nautittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti