Tein varauksen jo syyskuun alussa enkä ollut yhtään liian aikaisin liikkeellä. Myyntipalvelun mukaan meille kahdelle järjestyi pöytä ihan kalkkiviivoilla ja siltä se näyttikin livenä: sali oli täynnä.
Tornin joululounas koostuu buffet-alkupalapöydästä ja annoksena tarjottavista pää- ja jälkiruoasta. Alkupalapöydässä oli sen seitsemää sorttia kalaa (mm. graavilohta, uunilohta, skagen-tyylisiä katkarapuja, savustettua särkeä, muikkupateeta, sinappisilakkaa, sherrysilliä, siian-ja kirjolohen mätiä, sipulia ja smetanaa).
Lihapuolen alkupaloista löytyy erilaisia pateita (maalais- ja fasaanipaté), paahtopaistia, sienisalaattia (suolatonta!), rosollia (en ottanut) ja kinkkua sekä perinteisiä laatikoita lämpimänä. Ekstrana lihaosastolla oli tuoreita ostereita. Otin ja nielaisin yhden.Maistui ihan kalakaupalle. Mielestäni Oyster Kilpatrick maistuu paljon paremmalle.
Osteri |
Alkupalojen kyytipojaksi otimme Marskin ryyppyä upeista ravintola Tornin snapsilaseista. Tosin on tunnustettava, että tuosta kolmihaarasta juominen vaatii kokemusta. Minä nautin yhden haaran nesteen ulkoisesti :-)
Alkupalabuffetin lisäksi Tornin joululounaaseen kuuluu annoksena tarjottava pääruoka, jonka vaihtoehtoina oli tällä kertaa paahdettu siika, ankankoipiconfit ja kokonaisena paistettu saksanhirvifile. Me molemmat valitsimme viimeisen vaihtoehdon, joka ei ollut huono valinta.
Pääruoan koko ei ole suuren suuri, mutta eipä sen buffetin jälkeen juuri mitään muuta mahdukaan.
Tänä vuonna ravintola oli valinnut lounaan viineiksi argentiinalaiset viinit, mutta me teimme oman ratkaisun ja valitsimme pääruoan kanssa portugalilaisen Sarvet -punaviinin, jonka etiketin on kuvittanut Viivin ja Wagnerin luoja Juba Tuomola. Hyvä valinta riistalle ja näyttäisi saavan Alkostakin, mutta vain 0,375 litran pulloissa.
Päälle päätteeksi nautimme molemmat luumukeittoa ja kanelivanukasta. Nam nam nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti