lauantai 13. huhtikuuta 2013

Perinteinen lohikeitto

Yksinkertaista, mutta yksinkertaisesti hyvää.
Lohikeittoon tarvitaan vain (kirjo)lohta, pottuja, sipulia, kermaa/maitoa, nokare voita, maustepippureita, vettä ja suolaa. Ja tietenkin tilliä!

Kuorin/pilkoin silmämääräisesti meille kahdelle riittävän määrän Lapin puikulapottuja ja pari keskikokoista sipulia, jotka kiehautin suolalla maustetussa vedessä puoliksi kypsiksi. Myös maustepippurit olivat päässet samaan keitokseen mukaan.
Sitten vain lohipalaset kypsymään ja lopuksi kunnon loraus kermaa (tai maitoa) sekä tuoretta tilliä maun mukaan.
Minun kauppalapussa luki "kermaa", mutta taidan olla lukutaidoton, koska kermaa ei kulkeutunut kotiin saakka. Siispä tällä kertaa lohikeitto tehtiin maitoon ja sen vuoksi lisäsin keittoon reilun kimpaleen voita.



2 kommenttia:

  1. Kai teillä oli voikkuleipää keiton kanssa? Retorinen kysymys, ei vaadi vastausta. Pitää panna kalasoppa listalle pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokihan lohisopan kanssa on ruisleipää ja oikeaa voita.

      Poista