Pyttipannu on ollut 1800-luvulla tähderuokaa, "man tager hvad man hafver". Arkena syötiin sitä, mitä oli sunnuntailta jäänyt. Nykyään kiistellään ja hifistellään perunakuutioiden koosta ja siitä, että aloitetaanko valmistus raaoista vai kypsennetyistä perunoista.
Mutta asiaan. Hesarin juttu oli miehen mielestä parasta, mitä hän oli aikoihin lukenut ruokasivuilla.
Yksi ohjekin piirtyi hänen mieleensä ylitse muiden: Rydbergin pihvi, joka valmistetaan härän sisäfileestä, perunoista, sipulista ja maustetaan vain suolalla. Ei pippuria, koska pippuria lisäämällä lihan hieno maku ei pääse oikeuksiinsa.
Sunnuntailounaaksi oli siis tarjolla Rydbergin pihviä.
Kahden hengen annokseen tarvitaan noin 400 g naudan sisäfilettä, joka onkin koko ruoka-annoksen kallein hankinta. Ilman sisäfilettä Rydbergin pihvi ei ole aito oikea. Lihakuutioiden lisäksi pannuun käytetään perunakuutioita, joita mies kypsensi hieman etukäteen ja viimeisteli ne pyörittelemällä voissa paistinpannulla yhdessä sipulisilpun kanssa. Ja mausteeksi vain suolaa.
Kiistanalaista on tarjotaanko Rydbergin pihvin yhteydessä kananmunaa vai ei. Meillä tarjottiin: minulle molemminpuolin paistettuna ja itselleen sunny side up.
Kylläpäs oli kuulkaatten hyvää. Lihan kypsyys oli loistava medium+ ja maku taivaallinen.
Ohlalaaa, mikä mättö :) Ihan takuulla ei tuu yhtä hyvvää muusta kuin sisäfilleestä!
VastaaPoistaPakko olla hyvää!!! Tuotahan ei sais edes meikäläinen pilalle turhilla mausteilla.
VastaaPoista