tiistai 11. syyskuuta 2012

Omenapiirakka


Sain viikonlopputuliaisina vanhempieni puutarhasta mm. omenoita yhden piirakallisen verran, siispä leipomaan!
Omenapiirakka eikä myöskään raparperipiirakka lukeudu minun bravuureihini. Jälkimmäiseen olen tosin vuosien varrella löytänyt erinomaisen ohjeen (muistaakseni Pirkka-lehdestä), jonka mukaan teen kesän ensimmäisistä raparpereista muutaman mehevän piirakan ja se on sitten siinä.

Omenapiirakan kohdalla en sen sijaan ole törmännyt tajunnan räjäyttävään makuelämykseen, mutta nyt löytämäni ohjeen lukemisen perusteella odotukset ovat korkealla.

200 g aitoa voita ja 1½ desiä sokeria vaahdotetaan, sekaan lisätään 2 kpl kananmunia voimakkaasti vatkaten. Siis muna kerrallaan ja sitten voimakasta vatkausta.
Seuraavaksi massaan sekoitetaan kuivat aineet (vehnäjauhoja 3½ dl, vaniljasokeria 1 tl, leivinjauhetta ½ tl, ruokasoodaa ½ tl ja kaardemummaa samoin ½ tl) vuorotellen valkosuklaa-lime-rahkan kanssa.

Piirakkataikina levitetään mieleiseen vuokaan ja pohjan päälle asetellaan viipaloidut omenat. Lopuksi piirakan pinnalle ripotellaan kanelia ja sokeria oman maun ja mielen mukaan.


Omenapiirakkaa paistetaan 200-asteisessa uunissa noin ½ tuntia.
Ah, miten ihana tuoksu siitä tuleekaan: minä pidän erityisesti kaardemumman ja kanelin tuoksusta, joita tästä leivonnaisesta levittyy koko huusholliin.

Siinä se köllöttää juuri uunista tulleena, maistuisi varmaan sinullekin?



1 kommentti:

  1. Näyttääpä makoisalta. Saatiin Viirilästä laatikollinen omenoita, joita ei varmasti jaksa kaikkia syödä ennenkuin menevät pilalle. Ovat enempi keitto-omenoita kuin syötäviä. Nuo kotoa tuomani maistuvat myös siltään tosi hyviltä!

    Teenkin tänään omenapiirakan kokeillen tätä ohjetta, kiitos :)

    VastaaPoista