Tumman suklaavaahdon tekemiseen oli kaksi syytä:
1. piti keksiä joku helppo äkkimakea jälkkäri, jonka jaksaisi vielä nauttia alkupalan ja pääruoan jälkeen
2. valmistukseen käytetään portviiniä, jota minulla sattuin olemaan taannoisen Portugalin matkani ansiosta.
Ohjeen nappasin uusimmasta (7/2012) Glorian ruoka&viini -lehdestä.
Siispä hommiin. Ostin Fazerin tummaa suklaata (80 g), jonka sulatin vesihauteessa. Sulatetun suklaan joukkoon lisäsin pari ruokalusikallista portia ja kolme ruokalusikallista tomu- eli pölysokeria.
Tässä vaiheessa meinasi mennä usko jälkiruoan helppoudesta. Mössöhän jähmettyi ihan kivikovaksi eikä se notkistunut edes ruokalusikallisella voita!!! IIK!
Ajattelin, että voihan elämän kevät, miten tästä saa vaahtoa? Mutta mutta. Minähän en ollut lisännyt seokseen vielä kolmea munankeltuaista, joiden avulla tumma suklaavaahto sai arvoisensa ulkomuodon. Ja hyvääkin oli kuin mikä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti