torstai 9. toukokuuta 2013

Bistro O mat Kirkkonummella

Aurinkoisen helatorstain kunniaksi ehdotin miehelle autoajelua pääkaupungin ympäristössä. Samalla voitaisiin käydä lounaalla jossakin mukavassa paikassa. Tarjoukseni hyväksyttiin, vieläpä innolla, koska minä lupasin tarjota lounaan!

Seuraan sen verran ravintolauutisia, että tiedän myös Helsingin rajojen ulkopuolelta löytyvän varteenotettavia einehtimispaikkoja. Kirkkonummella sijaitseva Bistro O mat sijoittuu "Suomen 50 parasta ravintolaa" -listauksessa sijalle 18, joten ei muuta kuin Asemankulma 2 navigaattoriin ja sinne siis.


Helatorstaina ravintolassa ei tarjottu lounasta, vaan tilaukset tehtiin á la cartesta. Puolilta päivin ravintolassa oli muutama asiakas, mutta koko ajan sinne tuli lisää seurueita ja pariskuntia ruokailemaan. Eli hyvä kello oli kiirinyt kauas.

Meitä palveli mitä todennäköisimmin harjoittelijastatuksella ollut neitokainen, tosin rintapielessä ei ollut mainintaa asiasta. Saattoihan hän olla myös extraaja, jolle kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Niinkuin esimerkiksi miehen tilaama olut.
Mies: "Mitä olutta teillä on hanassa?"
Tarjoilija: "Kukkoa, mutta hana ei taida toimia. Kukkoa on kyllä pullossa, mutta se on lageria."
Mies: "No, minä otan pullollisen Kukkoa."
Tarjoilija hetken kuluttua: "Hana toimiikin. Ja hanaolut onkin lageria. Pullossa se olisi ollut tummaa."
Mies: "No, tuo sitten iso tuoppi hanaolutta."
 
Hetken kuluttua oli aika tehdä tilaus.
Kerroin valinneeni alkuun salaatin. Tarjoilijattaren ilme oli kuin suuri kysymysmerkki: "Salaatti?" Niin, salaatti niinkuin ruokalistassa lukee ja näytin "Salade" -nimeä. No, nyt meni perille.
Pääruoaksi valitsin naudanpihviannoksen, johon olikin tullut muutos. Tänään ei olisi tarjolla valkoista parsaa, vaan vihreää parsaa, hollandaisekastiketta ja haudutettua lehtikaalta. Minulle ookoo, mutta onhan annoksessa sitä naudanlihaa? Kyllä on.
 
Mies sanoi: " Minä otan myös alkuun salaatin ja pääruoaksi kanaa."
Tarjoilija: "Kanaa?"
Mies: "Niin, kanaa. Listalla mainittua grillattua jyväbroilerinrintaa."
Tarjoilija: "Ok."
 
Mietin, että olimmeko me jotenkin outoja tai oliko tarjoilijatyttö niin från Kyrkslätt, ettei ymmärtänyt selvää suomea. Kun hän toi talonleipää pöytään, hän kääntyi vielä takaisin ja kertoi, että se täällä leivottua. Niin kai minä oletan talonleivän olevankin.
 
Molemmat leivät olivat tosi maukkaita ja vaalea erityisen rapeakuorista
 
Salade eli vadelmaviinietikassa pyöriteltyä salaattia, tomaattia ja mansikkaa!
 
Grillattu naudanpihvi, valkoista parsaa, jonka piti olla tänään vihreää ja haudutetua lehtikaalta
 
Grillattua broileria, kasviksia ja ohraa
Ruoka oli oikein hyvää, miljöö helposti lähestyttävä ja rento, mutta silti tyylikäs. Palvelussa sinänsä ei ollut moitittavaa, ainoastaan meitä palvelleen tarjoilijan osaaminen ei ollut ihan kohdillaan.
Kouluarvosanoilla Bistro O mat saa meiltä ysimiinuksen (9-), merkittävin heikkous juuri palvelussa.
 
Ravintolan viereinen puistoalue oli keltaisenaan leskenlehtiä - kevät on vihdoinkin täällä!!!
 

1 kommentti:

  1. Ajattelepa nyt, kuinka tylsää olisi, jos kaikki aina sujuisi vimpanpäälle!! Onneksi sentään ruoka oli maineensa veroista. Jos sillä tarjoilijalla oli joku viher-valko-värisokeus geenimutaation seurauksena.. tai krapula!

    VastaaPoista