sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Amerikkalainen suklaajuustokakku



Etsin netistä ohjetta suklaamoussekakkuun ja päädyin kokeilemaan Valion ohjeella amerikkalaista suklaajuustokakkua. En tehnyt ollenkaan huonoa päätöstä, koska tämä luomus oli suussasulavaa, kielen mukanaan vievää ja herkullista.
Vietimme hiihtojoukkueemme eli Team Läskikasan pikkujoulua, jonka aterialla kakku oli jälkiruokana. Melkein koko kakku katosi viisihenkisen seurueen kiduksiin, vaikka ähky vaivasi alku- ja pääruuan jälkeen.

Näistä tarpeista sinäkin väännät lumoavan moussekakun:

175 g Domino Minttu-keksejä
50 g voita

Sulata voi. Murskaa keksit. Yhdistä ne keskenään ja painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

4 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata (taloussuklaata)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Valio suosittelee ohjeessaan Violaa)
1 1/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
tilkka kuumaa kahvia
3 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Lisää seokseen sokerit. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kahvitilkkaan. Kaada liivate ohuena nauhana täytemassaan. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma varovasti sekaan. Kaada täyte vuokaan, ja anna kakun hyytyä vähintään 2-3 tuntia, mielellään yön yli. Koristele miten haluat. Minä koristelin ananaskirsikoilla.

Nam nam nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti