maanantai 2. marraskuuta 2015

Sitruunainen perunajauhokakku

Pengoin ruoka- ja leivontareseptejäni ja löysin kätköistä monta mielenkiintoista, hieman retrohenkistä kuivakakkuohjetta.
Ensimmäiseksi päätin kokeilla perunajauhokakkua. Minulla on sellainen mielikuva, etä olen joskus 80-luvulla leiponut tätä kakkua ilman sitruunaa, mutta tällä kertaa käteen osui maustetun kakun ohje.

Olen leiponut kuivakakkuja tosi harvakseltaan. Tiikerikakku taitaa olla ainoa, jota olen tehnyt viimeisten 20 vuoden aikana aina silloin tällöin. Kuiva- tai kahvikakuista tulee hieman kuivahko mielikuva, mutta tämä kakku pyyhkäisi kaikki sellaiset mielikuvat huitsin nevadaan.

200 g voita
2 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
3 munaa
1 tl sitruunankuoriraastetta
0,5 dl sitruunamehua
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Voi, sokeri ja perunajauhot vaahdotetaan keskenään. Kananmunat lisätään seokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sen jälkeen sitruunankuoriraaste ja puristettu sitruunamehu taikinaan sekä keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Paistetaan 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kakun voi koristella tomusokerilla, joka ei ole välttämättömyys. Kelpaa ilmankin, etenkin jos tulee ulkoisesti kaunis kakku.

Tosi mehevä leivonnainen.



3 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kakku! Tein kymmeniä kuivakakkuja nuorena koulun jälkeen leivinuunin jälkilämmössä. Perjantain leipomapäivänä tietenkin. Äiti vain iski keittokirjan tai käsin kirjoitetun ohjeen nenän eteen, sanoi että tee tuommonen ja lähti lypsylle. Hyviä olivat, mutta en muista noin kaunista kakkua tehneeni.

    VastaaPoista
  2. Minkä vetoinen vuoka

    VastaaPoista
  3. Minkä vetoinen vuoka

    VastaaPoista