Olin lukevinani jostakin, että kyseessä on alunperin ollut flunssajuoma, jossa on siinä tapauksessa käytetty alkoholia. Jälkiruokaresepteissä ei alkoholia viljellä.
Neljään (4) jälkiruokaan tarvitset
4 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 dl sitruunamehua
Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Keittele kolmisin minuuttia niin, että keitos poreilee. Siirrä pois liedeltä ja lisää seokseen sitruunamehu. Maistele onko makunystyröittesi mukaista. Lisää tarvittaessa sokeria. Jaa vanukas neljään lasiin tai muuhun tarjoiluastiaan, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään kolmeksi (3) tunniksi, mielellään saavat olla yön ylikin hyytymässä.
Halutessasi voit koristella lemon possetit marjoilla tai suklaalastuilla, mutta menee kyllä ilmankin.
Vaivaton valmistaa, huippuhyvää herkutella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti