sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Siskonmakkarakeitto

Isänpäiväviikonlopun kokkailu jatkui lauantain arkiruoalla.
Ajattelin ensin, että teen lasagnea, mutta koska olemme itse olleet vähähiilihydraattisella tuulella viimeiset kuukaudet, en tieten tahtoen ruvennut väsäämään pastaruokaa.

Aamupalapöydässä puheeksi tuli siskonmakkara, joka on itse asiassa ainoa makkara, jota voin syödä. Voisinhan minä toki syödä muutakin makkaraa, mutta kun en syö. Paitsi kerran kesässä yhden mustanpuhuvan nuotiolla paistetun kärkkärin.

Mars kauppaan tarkistamaan, että mahtaako saada siskonmakkaroita.
Saihan niitä http://www.lihajaloste-korpela.fi/siskonmakkara.php. Jälkeenpäin huomasin, että niiden valmistukseen on käytetty kamaraa, jota paapa inhoaa sydämensä kyllyydestä, samoin kuin termiä  "koneellisesti irroitettua broilerinlihaa". Hän ei syö suurin  surminkaan mitään, minkä valmistuksessa on käytetty em. aineksia.

Vettä kattilaan, kasvisliemikuutio ja maustepippureita perään sekä pari pussillista keittojuureksia. Keitos liki valmiiksi,  siskonmakkarat sekaan ja suolan tarkistus. Helppo keitto on valmis nautittavaksi.
Arvatkaapas, mitä paapa sanoi siitä? "Hyvää lientä".

1 kommentti:

  1. heheheheee...Isällä on valikoiva maku ja varsinkin muisti. On syönyt meillä siskonmakkarasoppaa monet kerrat.

    VastaaPoista