sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Toskakakku 2nd edition

Iänikuisen unelmatorttutarjoiluni sijaan päädyin leipomaan toskakakkua, jota en ole tehnyt vuosikausiin.
Tiesin, että minulla on toskakakun ohje, mutta en tiedä mistä sain päähäni noudattaa juuri sitä ohjetta, johon tartuin. Minulta löytyi sis useampikin ohje!
Vatkasin munia ja sokeria, lisäsin jauhot ja muistaakseni sulatettua rasvaakin. Ohjeessa sanottiin, että pohjaa paistetaan 10 min/175C, jonka jälkeen päälle lisätään mantelikuorrute.
Minähän tein niinkuin kirjoitetussa sanassa sanotaan. Voi taivas varjele! Mantelikuorrute upposi raakaan kakkutaikinaan yhteen kohtaan PLÄTS!!!
Kiehuin kiukusta. Hyvä, ettei paistos lentänyt kaaressa kartanolle. Harmitti niin vietävästi, mutta en antanut periksi.

Hain kaupasta uuden mantelisatsin ja ei muuta kuin munanvatkaus uusiksi.
Paistoin pohjaa puoli tuntia ja vasta sen jälkeen levitin mantelilastuista, voista, sokerista ja lusikallisesta vehnäjauhoja tehdyn kuorrutemassan pohjan päälle. Vielä uudelleen uuniin siksi, kunnes päällys saa kauniin kiiltävän värin.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Siksi otsikon 2nd edition (toinen painos).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti