sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Uuniohrapuuroa ja tyrnikiisseliä

Uuniohrapuuro on maailman yksinkertaisinta herkkua, mitä voi olla.
Siihen tarvitaan vain iso uuninkestävä voideltu astia, 2½ dl rikottuja tai kokonaisia ohrasuurimoita, litra punaista maitoa, ½ litraa vettä, suolaa ja pari nokaretta voita.
Sekoita ainekset vuoassa, jonka laitat 175-asteiseen uuniin noin pariksi tunniksi ja se on siinä.

Uuniohrapuuron voi tehdä myös miedommalla lämmöllä, joka tarkoittaa pidempää kypsymisaikaa, mutta lopputulos on aina yhtä herkullinen.

Tällä kertaa minulla oli tarkoitus laittaa puuro uuniin aamulla, kun lähdin salille, mutta varmaan arvaat, että muistin asian vasta siellä salilla. Joten puuro ja tyrnikiisseli olivat sunnuntailounaan jälkiruokaa, jota kukaan ei jaksanut syödä.
Puuro maistuu kylmänä aamiaisellakin.

Äitini keitti tyrnikiisselin Temmeksen kotipuutarhassa kasvatetuista tyrnimarjoista.
Ehkä noin 1½ litraan vettä riittää desin verran tyrnimarjoja, sillä pienestä määrästä lähtee uskomattoman paljon väriä ja makua. Tyrnimarja kaipaa aika paljon sokeria kaverikseen, että marjan kirpeys peittyy.

Maistuis varmaan sullekin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti