En ole löytänyt mistään selitystä ravintolan nimelle enkä muistanut kysyäkään tarjoilijaneitoselta, vaikka se mielessä kävikin. Jos joku tietää nimen taustan tai historian, kertokoon sen kommenttina.
Ravintola OS sijoittuu Suomen 50 parhaan ravintolan listalla sijalle 29., joten jonkinlaisia odotuksia oli olemassa.
Pistesaldo hupeni alkajaisiksi sen takia, että ravintolan löytäminen vaati melkein maailmanluokan suunnistustaitoja. Osoitteeksi ilmoitetaan Ajurinkatu 16, mutta sillä kohtaa on iso kauppakeskus, jonka sisällä on seinässä A4-lappu "Käynti Ravintola OSiin Lapinlinnankadun puolelta"!
Ravintolan slogan "Hieno, mutta mutkaton" sai pahan kolhun!
Ravintolan miljöö oli ruokalamainen. Avokeittiö, hämärä valaistus, pelkistetty sisustus (paljon mustaa) ja katosta puuttuvat peitelevyt, jonka takia sieltä näkyi kaikki ilmastointisysteemit yms. No, eihän minun tietenkään ollut tarkoitus pää takakenossa koko iltaa siellä istua, mutta pisteitä tippui.
Ennenkuin alan sen enempää kirjoitella ruoista ja lisätä kuvia, harmittelen ääneen ottamieni kuvien huonoa laatua. Joko minulla tärisee kädet niin, että vapinalla vatkaisi vaikka sokerikakun tai sitten minun parin kolmen vuoden ikäinen Canon alkaa vedellä viimeisiään.
Tiedätkö muuten, mikä on savolaesten supermies? Vituiksmän. Niin kävi minun kuvillekin.
Ravintola OS tarjoaa vain yllätysmenuita: neljän (4) tai seitsemän (7) ruokalajin vaihtoehdot. Me valitsimme nälissämme isomman version ja siihen asianmukaisen viinipaketin kaupan päälle.
Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi eikä viineissäkään ollut moittimista. Valkoviinit olivat Alsacesta, punkku muistaakseni espanjalaista ja jälkiruokaviinit (2 kpl) molemmat Piemontesta Italiasta.
Alkuun tuli keittiön tervehdys niinkuin alan liikkeissä on tapana: rapua, kurkkua ja sitruunavaahtoa. Keittiön tervehdyksen tarkoitus on avata makunystyröitä ja niin tämä lusikallinen tekikin.
Keittiön tervehdys - kurkku on varmaan OSin suosikki, koska sitä oli monessa muussakin ruokalajissa |
Ensimmäinen varsinainen alkuruoka oli maa-artisokkaa kolmella tavalla: paahdettuna, moussena ja lastuna |
Seuraavaksi tuli minun suosikki: kampasimpukkaa tomaattipedillä --- ja kurkkua! |
Pääruokana häränfileetä. Bueno. |
Välillä freesattiin suu sitruunalla ja jonkun havupuun neulasilla. Ihan totta! |
Pihasaunioparfait, kauramurua ja kesäkukkia |
Mansikoita, raparperinmakua ja pienenpieni keksi |
Pisteitä 8,5. Suurimmat miinukset paikannuksen heikkoudesta, tilan hienoisesta kolkkoudesta ja ehkä jonkin verran myös asiakkaiden huomioimattomuudesta.
Oliko Osissa remontti meneillään kun kävitte siellä ruokailemassa? Ilmeisesti se valmistui juuri syksyn alkupuolella. Nykyään Osista (joka siis muutti uusiin tiloihin) saa myös "ala carte"-listalta, joka Osin sanoin on Brasserie. Minä kävin ensimmäisen kerran Osissa muutama viikko sitten, ja täytyy kyllä sanoa että kokemus ei ollut maineensa veroinen. Söimme kolme ruokalajia Brasserie-listalta. Ruoka oli kyllä hyvää, mutta tismalleen samanlaiset annokset olisin osannut tehdä itsekin. Viini sen sijaan oli oikein makoisaa.
VastaaPoista