lauantai 11. lokakuuta 2014

Halvajäätelö

Kreikkalaisen illan jälkiruuaksi bongasin syyskuisen Yhteishyvän Ruoka-lehtisestä Halvajäätelön.
Siihen tarvittavat ainekset ovat hyvin yksinkertaiset, mutta halvan löytäminen lähimarketista meinasi osoittautua ylivoimaiseksi. Olin jo luovuttamassa, mutta onneksi paikalle purjehti myymälähenkilö, joka opasti, että halva löytyy juustohyllystä!

1,5 litraa vaniljajäätelöä
150 g halvaa
1 tl kaardemummaa
50 g pistaasipähkinöitä murskattuna ja paahdettuna

Vaniljajäätelön annetaan pehmetä huoneenlämmössä ja siihen murennetaan halva sekä lisätään kaardemumma. Sen jälkeen seos sekoitetaan sähkövatkaimella tasaiseksi ja jaetaan sopiviin muovisiin kertakäyttömukeihin. 
Foliolla peitetyt mukit laitetaan pakastimeen ja VÄHÄN ennen tarjoilua otetaan pois sieltä ja koristellaan paahdetuilla pistaaseilla.

Minulla kaikki meni kuin Strömsössä siihen saakka, kunnes otin jäätelöannokset pakastimesta pois. 
Arvioin lihapullien syöntiin käytettävän ajan väärin ja kun halvajäätelön tarjoiluaika tuli, sain kantaa kieli keskellä suuta tarjoilulautasille sulanutta massaa jokaiselle nokan eteen. Arvaa harmittiko? 
Onneksi maku ei ollut kärsinyt sulamisesta.

Tämä kuva on otettu ymmärrettvästi ennen kuin komeus suli annoslautaselle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti