On siitä appiukostakin ollut jotakin hyötyä! Olen oppinut häneltä, että vuosittain marraskuun kolmantena torstaina tulee myyntiin uuden sadon Beaujolais Nouveau ([bo.ʒɔ.lɛ nu.vo] tai posiolaisittain vain posolee nuevo).
Beaujolais Nouveau valmistetaan gamay-rypäleestä ja on todellakin ns. uuden sadon viiniä, jota on käytetty vain muutamia viikkoja ennen kuin se pullotetaan ja lennätetään Beaujolaisista Ranskasta ympäri maailman maisteltavaksi.
Beaujolais Nouveaun takia alueen muut viinit eivät saa osakseen sellaista hypetystä, jota ehkä kaipaisivat.
Lueskelin netistä arvioita tämänvuotisesta tuotteesta ja päädyin siihen lopputulokseen, että Beuajolais Nouveau -makuja on monenlaisia. Joku moitti vuoden 2013 viiniä vesitetyksi litkuksi, toisen mielestä se oli yllättävän hyvä siihen nähden minkälaiset olosuhteet Beaujolasissa oli tänä vuonna.
En lähde kertaamaan kenenkään arvioita, vaan kerron omana suutuntumana, että hyvästi viilennettynä kelpo tuote sellaisenaan. En yrittänytkään nauttia sen kaverina mitään syötävää, mutta rohkenen väittää, ettei se olisi huono valinta kinkullekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti