sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Thaimaalainen kanakeitto

Työpaikan lounasravintolassa oli taannoin thaimaalaista kanakeittoa ja se oli hyvää! Päätin yhdistää sekä työpaikkaruokalan kokemuksen että uumoilla jo tulevaa aurinkolomaa ja testata saavutanko saman makunautinnon kuin töissä tai pääsenkö jo aikamatkalle polttavan auringon alle.

Netti on pullollaan thaimaalaisen kanakeiton ohjeita. Päädyin thaimaalaiseen Tom Khaa Kaihin eli kookos-kanakeittoon.

Tom Khaa Kain ainekset (oikean alakulman lasissa fariinisokeria)
Valmistelin kaikki keiton ainekset etukäteen, koska itse kokkaamisessa ei mene kuin vajaa puoli tuntia. Porkkanat suikaloidaan, inkivääri raastetaan (minä silppusin sen pieneksi), sitruunaruoho silputaan ja valkosipuli hienonnetaan. Poistin chilipaprikoista siemenet ja viipaloin ne. Niinköhän olisi tullut keittoon topia, jos en olisi poistanut siemeniä?

Paistoin broilerisuikaleet oliiviöljyssä ja lisäsin mukaan inkiväärin, sitruunaruohon, valkosipulin ja porkkanasuikaleet. Kääntelin aineksia hetken kuumassa kattilassa. Sen jälkeen heitin kattilaan leikatut chilipalaset, puoli kourallista kaffir-limetin lehtimurskaa, ruokalusikallisen fariinisokeria, puoli litraa vettä, yhden kanaliemikuution ja purkillisen kookosmaitoa.

Tässä vaiheessa tuoksu oli jo huumaava. Annoin keitoksen kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Minulla ei ollut kalakastiketta(!), jolla ohjeessa suositeltiin keitto viimeisteltävän, joten lisäsin hippusen suolaa ja runsaasti tuoretta korianteria koristeeksi.

En päässyt vielä Malakan niemimaan tunnelmiin, mutta aika lähelle. Eihän kukaan ole seppä syntyessään.

2 kommenttia:

  1. Aaahh, tänne asti tuoksuu! Sain hajumuiston...
    (Pienempiä chilejä kattilaan, niin tulee autenttista potkua.)

    VastaaPoista
  2. Käskystä Aili Inkeli! Kyllä tätä pitää tehdä toisenkin kerran. Oli niin hyvää, että kattilallinen meni kerralla :-D

    VastaaPoista